Tijdens de nacht van maandag 31 maart op dinsdag 1 april en tijdens de nacht van dinsdag 1 april op woensdag 2 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) signalisatiewerken uit op de Antwerpse Ring (R1) tussen Antwerpen-Oost en Antwerpen-Zuid (in de richting van de Kennedytunnel). Tijdens die twee nachten worden nieuwe verkeersborden geplaatst naast én boven de Ring. Ze passen bij de onlangs gewijzigde wegbelijning ter hoogte van de afritten naar de E19 en de A12 (knooppunt Antwerpen-Zuid). Het verkeer houdt best rekening met hinder.

Nieuwe verkeersborden voor gewijzigde wegbelijning

Om de verkeersdoorstroming op de Antwerpse Ring (R1) richting Kennedytunnel te verbeteren, heeft AWV op 22 en 23 maart nieuwe wegmarkering aangebracht bij het knooppunt Antwerpen-Zuid. Daar is de derde van de vijf rijstroken omgevormd tot een zogenoemde ‘keuzestrook’. Het verkeer op die middelste strook kan nu kiezen: ofwel op de strook voortrijden in de richting van de Kennedytunnel, ofwel de afrit nemen naar de E19.

Tijdens de nacht van maandag 31 maart op dinsdag 1 april en tijdens de nacht van dinsdag 1 april op woensdag 2 april past AWV de wegsignalisatie aan, naast én boven de rijweg. Op twee portieken boven de Ring moeten bijvoorbeeld grote verkeersborden verwijderd en vervangen worden.

Beperkte doorgang tijdens werken

De signalisatiewerken gebeuren telkens tussen 21.00 uur en 5.00 uur, wanneer er minder verkeer is op de Ring. Toch houden weggebruikers ook dan best rekening met hinder in de richting van de Kennedytunnel.

 

  • Tussen Antwerpen-Oost en Antwerpen-Zuid heeft het verkeer in de richting van de Kennedytunnel tijdens de werken maar een beperkte doorgang, want er worden 2 of 3 rijstroken (afhankelijk van het moment van de werken) afgesloten.
  • Tijdens de eerste nacht van de werken is de afrit Berchem (in de rijrichting van  de Kennedytunnel) afgesloten. De afritten naar de E19 en de A12 van het knooppunt Antwerpen-Zuid blijven wel open.
  • Tijdens beide nachten wordt het verkeer ter hoogte van twee portieken ook enkele keren volledig onderbroken en stilgelegd. Die onderbrekingen vinden plaats na middernacht en duren hoogstens een kwartiertje.

Het plaatsen van grote borden op de portieken is een complexe operatie die niet mogelijk is bij stevige wind. Als de weersomstandigheden het niet toelaten, kan de timing dus gewijzigd worden.